UNDER CONSTRUCTION

предстоящо

театър

Драматичен театър Ловеч гостува с „Търся нов съпруг“ .


В Самоков Драматичен театър Ловеч има своята отдадена и предана публика. Този сезон театърът обещава неподправен смях и настроение с комедията "Търся нов съпруг". Пиесата на Миро Гавран представя животът и перипетиите, пред които е изправена една вдовица в търсене на нов съпруг. Миро Гавран - един от най-известните европейски драматурзи и писатели. Творчеството на хърватина включва повече от 250 заглавия, които обхващат общочовешките ценности и взаимоотношения. „Веселата“ вдовица е самотна от 10 години, в един момент решава да си търси нов съпруг и пуска обява. На обявата попада нейният съсед, който от години мечтае да се ожени за нея, но по стечение на обстоятелствата това не се случило. За да се отърве от евентуалната конкуренция той се разбира със свой приятел - актьор, който трябва да изиграе пред жената пет неподходящи кандидат съпрузи. В ролите - известните и харесвани актьори Тончо Токмакчиев, Валентин Танев, Албена Колева. Пиесата ще бъде представена на 30 януари, понеделник, 18 часа на сцената на Читалище-паметник „Отец Паисий“. Предварително могат да бъдат закупени билети в читалнята на Общинската библиотека, на тел. 0886 18 09 61, а в деня на представлението на касата в Читалището.

намерения

инвестиционни намерения

Чрез обществена поръчка община Самоков възлага изготвяне на подробни устройствени планове за реализиране на инвестиционни намерения.


Единият от обектите на поръчката е планът на индустриалната зона, където се предвижда парцелиране на терена за задоволяване на инвестиционни намерения на бизнеса, като по този начин ще има планова основа не само за регулиране на имотите, но и за техническата инфраструктура към тях. Това значително ще повиши атрактивността на територията. Другият план, който ще се възлага е за оформяне на поземлени имоти за жилищно строителство в терена над спортното училище. Всички имоти, оформени с предишния план бяха продадени и сега ще се оформят нови парцели за жилищно строителство. Изискванията са там да се реализира комплексно жилищно строителство с ниско застрояване. Във връзка с предвиденото благоустрояване около бл. 19 в кв. „Самоково” и зоната до „Широкото” ще се възложи изготвянето на план, чрез който да се предвиди терени за озеленяване, спорт и обществено обслужване, както и направа на паркинг при бл. 19. Чрез поръчката ще бъде възложено изготвянето на план на Туристическата градина, като се предвидят всички благоустройствени дейности и инвестиционни намерения в парка, включително и реализацията на проект „Стария Самоков”, до изградения модел на Самоковото . Другият ПУП е за Парцеларен план на довеждащ канализационен колектор и обекти на техническата инфраструктура за Изграждане на канализация и пречиствателна станция за селата Продановци, Райово и Широки дол.

данъци-срокове

патентна дейност

До 31 януари, лицата извършващи патентна дейност следва да подадат декларации в общината където се намира обекта в който се извършва дейността, в която декларират обстоятелствата свързани с определяне на патентния данък.


Те са задължени да подадат и годишна данъчна декларация в срок до 2 май 2017 г. за доходи от дейности подлежащи на облагане с патентен данък. В приложението се декларират приходите, разходите и облагаемият доход от упражняваната патентна дейност през 2016 г. Същевременно в качеството си на самоосигуряващи се лица попълват и справките към годишната данъчна декларация за определяне окончателния размер на осигурителния доход за 2016 г.

Самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си до 31 януари. Сами определят вида на осигуряването за което правят вноски – за фонд „Пенсии” – за инвалидност поради общо заболяване, за старост и за смърт или за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица. Също до края на месеца лицата – платци на доходи, които са удържали авансов данък на четвъртото тримесечие на 2016 г. следва да подадат данъчна декларация и да внесат удържания данък. Предприятията и самоосигуряващите се лица – платци на доходи, които са изплатили доходи на физически лица през четвъртото тримесечие на 2016 г. и са удържали авансов данък следва да декларират и внесат в бюджета удържаният данък в срок до 31 януари 2017 г. Това се отнася основно за лицата – платци на доходи от наем и от граждански договори през четвъртото тримесечие на 2016 г.

телефонна измама

80- годишен мъж от с. Драгушиново е предал 34 000 лева на телефонни измамници.

Около 14.40 часа на 24 януари 80- годишен жител на с. Драгушиново съобщил в полицията, че около 11 часа същия ден е станал жертва на телефонна измама. Пострадалият разказал, че на домашния му телефон позвънил непознат мъж, представил се за „Григоров от криминална полиция“, който му заявил, че е набелязан от телефонни измамници, които щели да му вземат парите. Мнимият криминалист убедително уговорил възрастния човек да изтегли от банката всичките си налични спестявания и да му ги предаде. Приемайки чутото на абсолютно доверие пенсионерът изпълнил дадените му указания и предал на непознат мъж сумата от 34 000 лева. По случая в РУ- Самоков е образувано досъдебно производство.


ОДМВР- София за пореден път призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления. Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! Полицията не търси съдействие от гражданите по този начин. При получаването на подобно обаждане запазете хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото управление на МВР!

страница 5 от 1018

5

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering