UNDER CONSTRUCTION

вицешампион

Красимир Анев стана европейски вицешампион.

Отлично представяне на самоковеца Красимир Анев на старта на европейското първенство по биатлон, което се провежда в полския зимен център Дужники Здрой.


Анев завърши на второ място в индивидуалната дисциплина на 20 км с 4 стрелби ( 2 от легнал, две от прав) като стреля отлично и не пропусна мишена, завършвайки 4-те стрелби с 20 от 20.  Анев вървеше уверено към европейската титла, но руснакът Логинов направи невероятно бягане в края на дистанцията от 20 км и изпревари българина с 11,4 секунди като направи 1 грешка в стрелбата. Третото място остана за друг руснак - Слепов. Шестицата се затвори от други трима руснаци - Юри Шопин, Волков и Малишко. Димитър Герджиков е на 24-ото място с две грешки и две допълнителни минути, Владимир Илиев се нареди на 29-о място с 5 грешки, а Антон Синапов е 59-ти с 5 грешки в стрелбата, Михаил Клечеров е на 65-о място с 4 грешки и 4 допълнителни минути. Димитър Парталов остана на 95-о място с 6 грешки и 12 минути изоставане от победителя от 114 биатлонисти.

Самоковецът Георги Околски грабна бронза във втория гигантски слалом за ФИС /Международната федерация по ски/ от надпреварата за купа „Бороспорт”, състоял се на 24 януари на писта „Попангелов”. 18-годишният Георги Околски, състезател на клуб „Боровец”, завърши с общо време от двата манша 2:27 мин. и с изоставане от 2.39 сек. от победителя Йоанис Пройос от Гърция се класира трети. Втори се нареди друг скиор от южната ни съседка – Йоанис Антониу. Общо 35 състезатели се пуснаха в традиционната надпревара в най-стария български зимен курорт, като едва 18 от тях стигнаха финала. Сред преодолелите препятствията по отлично подготвеното трасе бяха още няколко самоковци - Благовест Гамалов от „Чамкория” даде 14-о време, веднага след него се нареди Благовест Герасимов от „Боровец”, а 17-и се класира Иван Кочов от „Рилски скиор”. Леко разместване в сравнение с резултатите от предния ден беляза финалното подреждане при жените. Мария Киркова изпревари Вера Асенова в шампионска битка, а трета за втори път бе Гергана Заднепровска. Единствената самоковка в гиганския слалом при дамите – Ивелина Крумова, завърши на 13-а позиция. В първия старт за купата на 23 януари Околски остана на 3 стотни от третия - Кристиян Ляпев. И тук първи бяха гърците Пройос и Антониу. Най-добре от останалите наши алпийци се представиха Георги Марков от „Чамкория” - 12-и и Владимир Владимиров от „Боровец” - 18-и. В състезанието участваха общо 58 скиори от 10 държави – САЩ, Кипър, Унгария, Босна и Херцеговина, Черна гора, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония и България.

Ало, МВР...

досъдебно производство

Около 0.10 часа на 22 януари, в курорта Боровец, криминалисти от РУ- Самоков извършили проверка на 27- годишен софиянец, у когото открили пликче с 6 грама суха зелена тревиста маса- канабис, както и две ръчни мелнички. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и по случая е започнато досъдебно производство.


Криминално проявен самоковец е обвинен в извършването на взломна кражба. На 17 януари жителка на с. Продановци съобщила в полицията за извършена кражба на електрически перфоратор от гараж в имота й. По случая било образувано досъдебно производство. В резултат на оперативните и процесуално- следствени действия, проведени съвместно с криминалисти от областната дирекция, са разкрити авторите на престъпното посегателство- двама криминално проявени и осъждани мъже от Самоков.

Криминално проявен мъж е привлечен като обвиняем след разследване на криминалисти от Самоков. 35- годишният от гр. Неделино е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление. В хода на образувано в РУ- Самоков досъдебно производство разследващият екип е събрал достатъчно доказателства, че мъжът противозаконно е присвоил и владеел чужда движима вещ- лек автомобил „Сузуки Витара“, собственост на мъж от Самоков. С прокурорско постановление на обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“ и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за съд.

новини от общината

нови правила за прием в първи клас

На работна среща на общинска администрация с директори на училища и детски градини, бяха приети правила за прием в първи клас, съгласно изискването за организация на дейностите в училищното образование. Системата за прием е утвърдена от кмета на община Самоков Владимир Георгиев.


Нови правила за прием в първи клас подготви община Самоков. За първи път тези правила са задължителни. Приемът ще се осъществява по няколко критерия, като най-много точки ще се получават, ако постоянният адрес на родителите е в района на училището. Това обаче не е райониране в истинския смисъл на думата, както беше обещано от просветното министерство, защото такова изискване не е записано изрично в новия закон. Основните критерии за прием в първи клас са три. Най - много точки 5 -  ще се получават спрямо близостта на училището до настоящият адрес на родителите или най-краткото време за достигане до училище. Адресната регистрация не трябва да е променяна след 1 януари на текущата година. Деца завършили подготвителна група в избрано училище получават 3 точки. Две точки ще се дават, ако брат или сестра на детето учат в същото училище. Две точки ще получават учениците - сираци или деца с трайни увреждания.

За осма поредна година „Жени–ГЕРБ” – Самоков организираха Традиционна благотворителна кулинарна изложба–базар. 2 500 лв. ще бъдат дарени на две семейства с репродуктивни проблеми, набрани чрез благотворителната кулинарна изложба-базар. Благословията на майчинството стана повод преди 3 години Жени – ГЕРБ да я превърнат в кауза на традиционната изложба - базар, която стартираха преди осем години, да насочат вниманието на обществото към решаването на проблемите на хората, които страдат от тежкото бреме на безплодието и с години се борят, за свои рожби. Вече няколко семейства са подпомогнати финансово. Майчинството е свързано с акушер – гинеколозите, акушерките и целия персонал на Родилните отделения. Те бяха поздравени по повод Деня на родилната помощ. За тях самодейците от читалището в Доспей разиграха традиционния ритуал за Бабинден. Многобройните гости си избраха от богатата трапеза ястия, които да закупят или просто дадоха своята лепта в кутията за дарения.

До края на януари училищата в страната, които желаят да станат "иновативни", според новия Закон за училищното образование, трябва да подадат документи. От Самоков за „иновативно“ ще кандидатства Основно училище „Митр. Авксентий Велешки“.

След оспорвана селекция от над 100 участника от 17 държави, талантливата самоковка Диана Чаушева бе избрана да участва във Втория Международен Конкурс „ Stage for kids „,Хамбург, Германия. Международно жури оцени изпратените записи на изпълнения на деца от цял свят до 12 годишна възраст. На пети февруари в хамбург предстои гала- концерт на лауреатите. Наред с Диана, участие ще вземат деца от Австрия, Люксембург, Италия, Америка, Англия, Индия и др.

нов началник

От днес 24 януари, полицията в Самоков е с нов началник.

Главен инспектор Васил Попов поема ръководството на РУ- Самоков.


Главен инспектор Васил Попов започва работа в системата на МВР през 1994 г. като полицай. Последователно заема длъжностите дознател в РУ, младши дознател, старши дознател, главен разследващ полицай в ОДМВР- София. През 2012 г. е назначен за началник на РУ- Костенец, а през 2016 г.- за началник на РУ- Елин Пелин. Със заповед на министъра на вътрешните работи, от днес гл. инспектор Попов е назначен на длъжността Началник на РУ- Самоков. До момента поста заемаше Филип Благоев, който бше назначен преди по-малко от година, в края на месец април 2016.

страница 6 от 1018

6

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering