UNDER CONSTRUCTION

Ало, МВР...

полицейска операция

Нередовни акцизни изделия са иззети при полицейска операция в курорта Боровец.


На 12 януари от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София е проведена специализирана полицейска операция на територията, обслужвана от РУ- Самоков. В един от проверените обекти- бистро в курорта Боровец, зад бар- плота инспекторите установили пластмасова туба с около 8 литра алкохол, без поставен акцизен бандерол. В друг от проверените обекти- семеен хотел в курортния комплекс, са установени три бутилки алкохол с изтекъл срок на валидност на акцизния бандерол, както и еднолитрова бутилка с наливен алкохол без бандерол. Установените нередовни изделия са иззети и по двата случая са образувани преписки за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Около 3 часа на 13 януари, на ул. „Асен Карастоянов“ служители на РУ- Самоков извършили проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“. В хода на проверката полицаите изпробвали водача за употреба на алкохол, при което драг чекът реагирал положително на амфетамин. 37- годишният от Самоков е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство.

предстоящо

Световeн ден на снега

Утре - 14 януари е Световния ден на снега. Боровец е част от големия снежен празник и ще предложи множество активности и забавления за цялото семейство. За най-малките гости на курорта детският парк “Борокидс” ще бъде безплатен. За всички, които искат да направят своите първи стъпки в зимните спортове, ще бъдат предоставени безплатни уроци по ски и сноуборд за начинаещи през целия ден. Специално за празника, за всички деца от 7 до 13г. включително дневната лифт карта ще бъде 1 лев.


Новата книга на Яна Василева-Цури „Животът е жена” излезе от печат в първите дни след Нова година. Романът е на съвременна тема. „Тази книга е за личния свят на човека, за силата на собствения избор, за куража да живееш живота такъв, какъвто го жадуваш”, пише в предисловие авторката. Яна Василева-Цури е родена в Самоков. Завършила е „Социални дейности и социална педагогика” в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград. Автор е на стихосбирките „Порив” и „Стихове бе име” и на романа „Неизгубена/Ненамерена”. Има публикации в пресата.

„ледени” дни

Ледена вълна ни заля от Богоявление насам.

Температурата в Самоков стигна минус 19 градуса, на Мусала надхвърли минус 25. Най-ниската стойност в града ни е измерена през 1942 г. - минус 28. Измервания при нас се правят от 1898 г.


От началото на годината всички регистрирани минимални температури на въздуха са под нулата, а като екстремни „ледени” дни с температури по-ниски от 5 градуса спрямо средната многогодишна минимална температура за района могат да бъдат определени дните между 7 и 11 януари. Най-ниската температура – минус 18.5 градуса в Самоков, е измерена на 8 януари, неделя”, заяви гл. ас. д-р Лилия Бочева от Научно-изследователския институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките. Най-ниската температура на вр. Мусала – минус 25.6 градуса е отчетена тази седмица - на 10 януари. Такива продължителни периоди с изключително ниски температури са редки. През последните 15 години по данни на института към БАН подобен случай има преди повече от десетилетие - от 2 до 11 февруари 2005 г. 5-6 дневни студени вълни са регистрирани и през януари 2005 и февруари 2012 г. Но все пак всички тези стойности са под рекордните минус 28 градуса, измерени в Самоков на 24 януари 1942 г. Температури по-ниски от минус 20 градуса не са необичайни за района ни. От началото на новия век и новото хилядолетие най-ниската температура– минус 24.5 градуса е регистрирана на 7 февруари 2005 г. От 1994 г. насам почти през всички години средната годишна температура на въздуха за района на Самоков е била над нормата с между 10 и 36 % годишно. Според Световната метеорологична организация нормите за отделните елементи се изчисляват като средни многогодишни параметри за 30-годишен период. Най-топлата година според този показател е била 2015-а, когато температурите са били средно 36% над нормата. Метеорологични наблюдения в района на Самоков се водят още от края на 19 в. -1898 г. Климатичната станция е местена няколко пъти през изминалите около 120 години. Сега тя е разположена в частен имот близо до центъра. Основните измервания се правят три пъти в денонощието /в 7, 14 и 21 ч./.

спорт

България завърши на осмо място в мъжката щафета в Руполдинг.

Мъжката щафета на 4х7.5км. даде началото на петият кръг от Световната купа по биатлон.


Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев завъртяха една наказателна обиколка и използваха общо 7 допълнителни патрона, което им осигури престижното 8-мо място в крайното класиране. С този резултат България спечели доста точки и запазва 10-та позиция в класирането по нации. Победата в състезанието е за Норвегия. Оле Ейнар Бьорндален, Ветле Кристиансен, Хенрик Л'Абе Лунд и Емил Хегле Свендсен направиха само 5 допълнителни изстрела и триумфираха в Руполдинг. Второто място е за отбора на Русия, който беше лидер в по-голямата част от надпреварата. Трети са домакините от Германия.

Баскетболистът на „Рилски спортист” Васил Попов получи повиквателна от треньора на националния отбор на България /до 15 г./ Христо Ценов /ЦСКА/ за предстощия международен турнир в Скопие, Македония. От 10 януари 19 „лъвчета” са на подготовка в столичната зала „Румен Пейчев”, като за участието на „трикольорите” в надпреварата в западната ни съседка в края на седмицата бяха избрани общо 14 подрастващи, между които и нашето момче. Начинанието в македонската столица е част от международен проект за развитие на млади играчи и треньори. Съперници на България в Скопие ще бъдат тимовете на домакините, Румъния и Косово. Васко е вицешампион на България за отминалия сезон с момчетата до 14 г. на „Рилски спортист”. В края на декември, на церемонията по награждаване на спортист № 1 на Самоков, Попов получи поощрителна награда /плакет/ за най-перспективен млад спортист. Ученик е в СУ „Отец Паисий”. Попов ще си партнира по време на турнира в Македония с петима състезатели на ЦСКА, двама на „Левски” и по един на „Академик 17” /Сф/, „БУБА баскетбол”, „Дунав”, „Стар баскет” /Вн/, „Черно море” и „Шампион 2006”.

страница 10 от 1018

10

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering