UNDER CONSTRUCTION

спорт

победа

Втора поредна победа в Националната баскетболна лига записа “Рилски спортист” в неделното си домакинство на “Ямбол” в “Арена Самоков”. В изключително атрактивен и резултатен двубой самоковци наложиха волята си със 102:90 и стартираха 2017 г. с важен успех в мач, попадащ в графата “задължителни” за печелене.


Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров бяха напред в резултата през цялата среща, но бойката игра на ямболии и страхотният им процент успешни стрелби от зоната за 3 точки ги държаха близо до противника, като не му позволиха да натрупа солиден аванс. Домакините обаче не се поддадоха на канонадата от тройки и с методични действия изковаха търсените два пункта за класирането в шампионата. Новото попълнение на “Рилски” Ди Джей Шелтън блесна с внушителен “дабъл-дабъл” от 33 т. и 12 борби. Сънародникът му Тони Уудс, който също дебютира, се отчете с 11 пункта. Добре се представи и Еван Бруинсма, добавил 19 т. Традиционно на високо ниво бе и Йордан Бозов, записал на сметката си 14 т.

През уикенда на 140-метровата шанца в австрийския курорт Бишофсхофен се състоя последният старт от веригата “Четирите шанци” за Световната купа по ски скок. Самоковецът Владимир Зографски преодоля квалификациите по-рано с 44-и резултат и си осигури директна елиминационна среща за втория манш на официалното състезание срещу Карл Гайгер. Германецът доказа, че се намира в по-добра форма и отстрани Зографски, който скочи 107 м и с 82.8 пункта остана на предпоследната 49-а позиция. Равносметката за нашето момче от “Четирите шанци” е две попадания в основната схема – в Оберсдорф и Бишофсхофен. Първенец в Австрия и на цялата поредица от четирите престижни състезания стана полякът Камил Щох.

На 8 януари 1980 г. най-успелият български скиор в историята – самоковецът Петър Попангелов, спечели слалома в германския курорт Ленгрис и записа най-големия успех в историята на родните алпийски ски.

накратко

проект

Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” - Самоков стартира работа по проект на тема „Активни потребители”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”.


Партньори на Самоковската библиотека са Народно читалище „Христо Ботев”, Говедарци и Народно читалище „Христо Ботев”, Райово. Основната цел на проекта е формиране на активна потребителска позиция на пазара чрез иновативни подходи у деца в неравностойно положение. Дейностите са насочени към формиране на навици за отговорно отношение към парите и умения за разумното им харчене; запознаване с източниците на формиране на приходите и разходите в семейството и повишаване информираността относно правата и задълженията като потребители. Проектът предвижда обучение на библиотечни и читалищни специалисти и три интерактивни обучения за деца под формата на забавни финансови игри и провеждане на работилници. Първото обучение ще бъде проведено от 6 до 8 февруари на децата от Центъра за настаняване от семеен тип. Обученията в Говедарци и Райово са предвидени за месец април. Проектът е с продължителност пет месеца. Планираните разходи са 4628 лв., от които 3808 са безвъзмездно финансиране.

предстоящо

обществено обсъждане

Проектът за бюджет на Община Самоков ще бъде подложен на обществено обсъждане.


Общественото обсъждане ще се проведе утре, 10 януари, от 18 часа в заседателната зала на сградата на общинската администрация. Пред обществеността ще бъде представена рамката на бюджета за настоящата година, основните приоритети и сфери за финансиране. Гражданите ще бъдат запознати и със списъка с предвидените капиталови разходи.

Ало, МВР...

обвиняеми

Двама извършители на престъпления са привлечени като обвиняеми след разследване на криминалистите от РУ- Самоков.


В РУ- Самоков било образувано досъдебно производство, след като в хода на полицейска операция, проведена в коледната нощ, полицейските служители установили, че 18- годишен от Самоков държи в джоб на връхната си дреха две топчета канабис. След събрани достатъчно доказателства за виновността му е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. В качеството на обвиняем за извършено престъпление е привлечен и 53- годишен мъж от Самоков, след като в хода на образувано досъдебно производство, разследващият екип събрал достатъчно доказателства, че е набедил свой съгражданин в обсебване, а именно, че противозаконно е присвоил камината му. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“ и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за предаването му на съд.

Двама мъже, шофирали в пияно състояние на територията на Самоков, са привлечени като обвиняеми. Първият обвиняем е на 41год. от Самоков, срещу когото било образувано бързо производство за управление на лек автомобил „Мицубиши Паджеро“ с концентрация на алкохол в кръвта 1.28 промила, установено по надлежния ред. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“ и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за съд. Обвинение за аналогично престъпление е повдигнато и на 18- годишен от с. Доспей. Срещу него било образувано досъдебно производство за управление на лек автомобил „Фиат Стило“ с 1.63 промила алкохол, установено с техническо средство. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

страница 12 от 1018

12

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering