UNDER CONSTRUCTION

спорт

В Оберхоф (Германия) се провежда четвъртият кръг от Световната купа по биатлон.

Спринтът на 10км. при мъже откри програмата за тази календарна година, а надпреварата беше повече от интересна до самия край. Владимир Илиев записа поредния силен резултат в своята кариера. Българинът от Троян сбърка два пъти при второто си посещение на стрелбището и завърши на 10-та позиция в крайното класиране. Още трима българи участваха в надпреварата.

Митко Герджиков сбърка три пъти и завърши 60-ти. Митко Парталов е 83-ти с две грешки, а Тони Синапов остана 84-ти с четири наказателни обиколки. Красимир Анев не взе участие в този кръг от Световната купа. Биатлонистът от Самоков се намира на Белмекен и се очаква да се включи към отбора за етапа в Руполдинг през идната седмица.

Бившият самоковски футболист и дългогодишен спортен деятел Николай Вуков бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Дупница” на специална церемония в новата спортна зала в съседния град. Пред изпълнилите съоръжението 800 души председателят на местния Общински съвет Ивайло Константинов освен нашия съгражданин награди и целия отбор от златното поколение на футболния „Марек” от средата и края на 70-те години на 20 век. Николай Вуков е част от звездния тим на „Марек”, стигнал до бронзовите медали във вътрешното първенство през сезон 1976-1977 г. и играл в турнира за Купата на УЕФА. Николай Вуков е роден на 1 декември 1952 г. Освен на „Марек” е защитавал цветовете и на родния „Рилски спортист”. Дългогодишен футболен деятел, бил е и треньор на мъжкия ни състав. В момента е с ръководни функции в „Рилски спортист”.

накратко

хранителни продукти

В изпълнение на Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, Българският червен кръст започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на нуждаещи се български граждани. Раздаването ще продължи до 20 март и всички правоимащи, включени в списъците на АСП, ще получат по 38 кг от 10 вида хранителни продукти. Всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност. В разговор с Райна Гаврикова от Червения кръст в Самоков, стана ясно, че зареждането с хранителните проукти ще започне от понеделник 9 януари. Седмица по-късно ще тръгне поетапно доставката първо по селата. За Самоков раздавенето ще започне най- вероятно в началото на месец февруари.

Летопис на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” за периода от 2010 до 2016 г. излезе от печат. Върху 150 страници авторът Георги Захов, бивш дългогодишен преподавател в учебното заведение, разказва за развитието на училището през последните години. Автор на предговора е бившата дългогодишна директорка на училището Евгения Попова. Десетки снимки допълват и обогатяват написаното, което е своеобразно продължение на книгата от същия автор за историята на училището до 2010 г., излязла преди няколко години. Новата книга е дело на издателство „Приятел” и е изготвена по поръчка на училището. За оформлението се е погрижила Надка Вардарова, а редактор е Тодор Попов.

31 януари е крайният срок за подаване на патентни декларации от лица, извършващи патентни дейности. Няма промяна за 2017 г, както в ставките на данъка, така и в декларацията, която се попълва. На платилите целия годишен размер на данъка до 31 януари, ще бъде начислена отстъпка в размер на 5%. Патентният данък може да се внесе и на четири равни вноски, като първата трябва да се плати до 31 януари. От началото на миналата седмица започнаха проверки относно подадените заявления за освобождаване от такса битови отпадъци за 2017. Крайният срок за приключване на проверките и обобщаване на данните е 10 януари. От отдел местни данъци и такси заявиха, че вече са установени немалък брой лица, при които установените факти и обстоятелства не съответстват на декларираните, т.е. подали са заявления за освобождаване на имоти, които в действителност се ползват. В този случай лицата ще бъдат санкционирани съгласно наредба 12 на общината.

Днес е Йордановден

Православната църква празнува днес Йордановден, който е третият по значимост християнски празник през годината.

Днес е Йордановден. Този голям български празник води началото си от дълбока древност. Свързан е с вярата в очистителната, целебна и магическа сила на водата. Той е един от най-големите християнски празници в българския календар. На този ден св. Йоан Кръстител е кръстил Божия син в река Йордан.

На този ден се извършва празнична Богоявленска литургия. Празникът се свързва с хвърлянето на богоявленския кръст, и смелчаците които се хвърлят в ледените води за да се преборят за него. И тази година в Самоков ритуалът по хвърляне на кръста се състоя на моста в началото на парк Лаго. Традицията повелява за спасяването на кръста да скачат само мъже. Вярва се, че който извади светия кръст ще бъде здрав през цялата година. Нашият колега - 24-годишният техник по интернет поддръжката на „Сателитни системи“ Васил Драганов бе късметлията, който откри богоявленския кръст, хвърлен в ледените води на река Искър. Щастливецът пожела здраве на всички присъстващи. Той получи почетен плакет и награда от 100 лева от кмета Георгиев. Стотици се събраха на моста и около реката, за да споделят заедно тръпката на този български обичай. На Йордановден, след Великия водосвет се обновява светената вода в храмовете. От нея християните носят вкъщи. Тя пази от болести и пречиства душата. В някои села в общината все още спазват традицията на този ден да се потапят във водата млади невести, които са сключили брак последната година, за да са живи и здрави.

„Старт в кариерата”

събеседване

Проведе се събеседване с кандидатите за три работни места в общинска администрация по програма „Старт в кариерата”.

Община Самоков бе одобрена по проект „Старт в кариерата” за наемане на трима безработни младежи. Работните места са в дирекция ТСУ, отдел Местни данъци и такси и за юрист. За трите места кандидатстват 9 лица. Комисия с председател Ангелина Вангелова проведе интервюта с кандидатите. Одобрените лица ще бъдат назначени за срок от 9 месеца. Размерът на трудовото им възнаграждение ще стане ясен след приемане на Националния план по заетостта за 2017. „Старт в кариерата” дава възможност на младежи до 29 години без стаж по специалността да кандидатстват за работа, като по този начин те имат възможност да придобият квалификация и опит. Чрез програмата се осигурява възможност за придобиване на трудов стаж и се улеснява прехода от образованието към трудовата заетост. От друга страна на публичните администрации се предоставя възможност за обновяване, като част от младите хора се назначават на постоянни договори. В община Самоков има вече няколко такива случая.

страница 13 от 1018

13

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering