UNDER CONSTRUCTION

зимна обстановка

Пътищата в община Самоков са проходими при зимни условия и няма проблеми във връзка с усложнената зимна обстановка.

Към момента на територията на общината няма населени места без ток или затворени пътища. От полицията заявиха, че през нощта и днес не са възникнали пътно транспортни произшествия. Полицейски екипи имаше на пътя Ихтиман Самоков и Самоков Дупница поради въведенато ограничение на тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Във връзка с непрестанните валежи цялата техника е била на терен. 18 снегорина, един багер и две фадроми са почиствали улиците в Самоков през цялата нощ, като продължиха да работят и днес. Образуваната снежна покривка е над 40 см в града, а в селата Маджаре, Мала Църква, Говедарци и Бели Искър е над 60 см. Чистят се всички села, като повече сняг има в Горни и Долни Окол, Ново село и Шипочане, но всички пътища са пробити и транспортът се движи нормално, автобусите са по график. Гражданите и съдържателите на търговски обекти следва да почистват площите пред жилищата и обектите си. Кметът Георгиев е разпоредил две групи да обхождат всички обекти, да правят снимки и предписания на първи етап. При непочистване ще бъдат налагани глоби. От снегопочистващата фирма призовават отново гражданите при паркиране да не създават затруднения за придвижване и работа на снегопочистващата техника, както и да не изхвърлят сняг по уличното платно. Във връзка с усложнената епидемична обстановка и завишението на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания кметът Георгиев е издал заповед за удължавана ваканцията на учениците с още три дни, т.е. до 11 януари включително. Детските градини ще продължат да работят, но при много строг филтър и няма да се допускат болни деца. Началниците на регионалните управления по образованието в страната могат сами да определят датите за провеждане на общинските кръгове на ученическите олимпиади. Това се налага заради сложната метеорологична обстановка и грипната епидемия. При невъзможност да бъде спазен срокът за провеждане на общинските кръгове на олимпиадите, от РУО трябва да ги организират и проведат в неучебни и неработни дни, но не по-късно от 10 дни преди провеждането на областните кръгове.

проверки

данъчен контрол

Масов данъчен контрол започна в зимните курорти в началото на годината. Инспектори на НАП, съвместно с екипи от МВР ще извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите.

Ще се следи и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти. На постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища в близост до курортите. Очаква се до края на зимния сезон в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други курортни селища да бъдат извършени минимум 15 000 проверки. В кампанията участва и звеното за фискален контрол, което освен движението на рискови стоки проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди. По време на кампанията данъчните ще използват и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на НАП, като софтуерът автоматично ще посочва обекти, чиито обороти се различават значително от средните за съответния регион. В акцията отново ще бъде използван и подходът на т.нар. открито наблюдение, при който в рамките на дни или седмици в обекта присъства явно проверяващ екип на НАП, като оборотите, отчетени по време на наблюдението се сравняват с минали периоди и при значима разлика, приходната агенция може да започне ревизия. По време на зимната кампания от НАП ще изследват и имущественото състояние на физически лица собственици или управители на фирми с обекти в зимните курорти, допълват от приходната агенция. Контролните мерки спрямо търговски обекти в зимните курорти ще продължават без прекъсване до края на сезона в денонощен режим.

грипна епидемия

От 5 януари е обявена грипна епидемия и в Софийска област.

Във връзка с наблюдавания интензивен епидемичен процес от Остри респираторни заболявания и грип през последната седмица на 2016 година и първите дни на 2017 година, РЗИ – Софийска област обявява грипна епидемия на територията на Софийска област, считано от пети януари.

Преустановяват се свижданията в болничните заведения. Преустановяват се плановите операции, считано от 09. 01. 2017 г. Болничните заведения се привеждат в готовност за хоспитализации и лечение на пациенти с тежко протичане и усложнения на Грип и ОРЗ. Преустановяват се работата на женските и детски консултации. Преустановява се провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации. Преустановява се профилактичната дейност. РЗИ-Софийска област препоръчва на населението да ограничава социалните контакти с болни с респираторни симптоми, това особено е важно за болни с хронични заболявания, бременни жени и деца. Болните да си остават по домовете. При симптоми на Грип да се търси незабавно личния лекар и да не се провежда самолечение.

предстоящо

асансьори

Предстои оборудването на всички асансьори в административните и обществени сгради в Самоков с устройства за връзка при авария.

Агенцията за метрологичен и технически надзор ще спира всички асансьори, които нямат вградени устройства за връзка при авария. Изискването е на наредба за безопасна експлоатация и технически надзор на асансьори, която е в сила от началото на 2017 г. Изтече гратисният период, който беше повече от 2 години, за да може да се сложат тези разговорни устройства. Започват проверките по изпълнението на тези изисквания. Разговорните устройства трябва да гарантират повиквания към 3 предварително зададени номера на поддържащата фирма. Устройствата трябва да бъдат монтирани така, че да гарантират постоянна двустранна връзка. В община Самоков вече са поръчани шест устройства за обществените сгради – това са сградата на администрацията, новия асансьор към галерията и библиотеката, спортната зала „Арена“, общинския хотел. Разговорни устройства се поставят и на асансьорите в болницата. Най-много са сградите в режим на етажна собственост, които обаче масово не са предприели мерки за изпълнение на това изискване. При годишните технически прегледи агенцията следи за изпълнението на всички изисквания по наредбата. Ако по време на прегледите на съоръжението, които се извършват от надзорните фирми, бъде установено, че няма монтирани разговорни устройства, би следвало асансьорът да бъде спрян от експлоатация.

страница 14 от 1018

14

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering