UNDER CONSTRUCTION

Ало, МВР...

полицейска операция

Двама са задържани за притежание на наркотици при полицейска операция на територията на Самоков.

Около 14.30 часа на 4 януари, служители на група „Криминална полиция“ в РУ- Самоков предприели проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с водач 26- годишен мъж от с. Драгушиново и пътник 32- годишен самоковец. При проверката криминалистите намерили у шофьора метална кутийка с шест топчета бяло прахообразно вещество с общо тегло около 3 грама, реагиращо положително на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

Криминално проявен мъж, шофирал без книжка, е задържан в РУ- Самоков. Около14.30 часа вчера, на ул. „Търговска“ спрели за проверка лек автомобил, управляван от местен жител. Униформените констатирали, че 30- годишният криминално проявен и осъждан мъж управлява без свидетелство в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние, с влязло в сила наказателно постановление. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.

Системен нарушител зад волана от Самоков е привлечен като обвиняем. Бързото производство срещу 26- годишен мъж било образувано за това, че на 26 декември м.г. по ул. „Отец Паисий“ в Самоков е управлявал лек автомобил „Фолксваген Пасат“ без свидетелство в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за предаването му на съд.

спорт

Рилски спортист намери заместник на напусналия Ненад Делич.

За носителя на Купа България 2016 след официалното му картотекиране ще играе Тони Уудс, който пристига от елитния гръцки Лефкада. През 2015/2016 211-сантиметровият център носи екипа на друг тим от южната ни съседка Аполон Патра, като записва средно по 8.5 точки и 6 борби в 24 мача.

В кариерата си досега 27-годишният баскетболист е бил част и от отборите на кипърския Апоел, румънските Ровинари и Муреш, както и от гръцките Паниониос и Кифисия. Тони Уудс е възпитаник на университета в Орегон, с който печели елитния турнир PAC-12 при колежаните през 2013 г. Малко след това се дипломира и това е четвъртият сезон в професионалната му кариера.

Владимир Зографски не успя да преодолее квалификациите на третото състезание от веригата „Четирите шанци” за Световната купа по ски скок в Инсбрук, Австрия. Самоковецът престоя във въздуха 113 м, но натрупаните общо 100.7 точки му стигнаха единствено за 61-о място в надпреварата. За официалния старт в Инсбрук се класираха първите 50 скачачи.

ваканция - удължаване

Коледната ваканция за учениците в цялата страна се удължава до 6 януари, включително.

5 и 6 януари (четвъртък и петък) се обявяват за неучебни дни за цялата страна със заповед на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева. Причините са влошената епидемиологична обстановка, по-ефективната превенция срещу грипа и метеорологичните прогнози за сериозни снеговалежи и минусови температури в цялата държава. Учениците от всички училища трябва да се върнат в класните стаи на 9 януари (понеделник). Пропуснатият учебен материал ще се наваксва чрез преструктуриране на учебното съдържание. Ще бъдат създадени условия учениците да могат да се явят на олимпиади и състезания в неучебните дни.


Към края на 2016 година 30 непълнолетни майки - под 18-годишна възраст, са получили ваучери за социална помощ от Дирекция „ Социално подпомагане“ в Самоков. Помощите в тези случаи се получават в натура чрез ваучери до навършване на пълнолетие на майките. До отпускане на помощите се пристъпва след обстойно проучване на всеки един от случаите, проследява се целесъобразното изразходване на ваучерите за нуждите на децата.

Общественото обсъждане на проекта за бюджет за 2017 година ще се проведе на 10 януари от 18.00 ч. в заседателната зала на ОбС – 5 ет. сградата на общинска администрация. Общинското ръководство изрази надежда, че тази година повече граждани ще проявят интерес към общинските финанси. По тази причина е избран час извън работно време, за да се предостави възможност на повече хора да дойдат. Ще бъде направена презентация на планираните приходи от републиканския бюджет – целеви средства и разпределението им. По-интересната част ще представлява плануваните собствени приходи, разходването им както и предвидените обекти в капиталовата програма на общината.

накратко

тенденция

Тенденция към увеличаване на заболеваемостта от грип и респираторни заболявания се наблюдава на територията на Община Самоков и на цялата Софийска област – информира д-р Божидара Кайрякова от РЗИ.


Няколко общини ще решават дали ученическата ваканция да бъде удължена до 9 януари заради грипна епидемия. В Община Самоков все още не може да се говори за достигане на епидемични стойности. Към момента тенденцията е към увеличаване на заболеваемостта, като се извършва ежедневно наблюдение по сентинелен метод – данни се подават от избрани общопрактикуващи лекари. За Самоков това са д-р Цонева и д-р Белоухова. Ръст се наблюдава в последните две седмици на 2016 – 190 на 10 хиляди. Но не може да се каже, че това е реалната картина на болните от грип и остри респираторни заболявания, тъй като имаше натрупване на много почивни дни. Реалните данни ще станат ясни едва следващия понеделник, предвид и факта, че от 5 януари, училищата започват регулярни занятия.

Успешно приключи в Самоков Кампанията Бъди човек.  В последните дни на 2016-та още хора се включиха в нея и така организаторите успяха да раздадат близо 350 пакета с продукти на самотни и нуждаещи се възрастни хора. Освен десетки частни лица и фирми, кампанията подкрепиха момичетата от Доброволческия клуб "Мечтите стават реалност" към СУ "Отец Паисий". Те успяха да съберат 400 лв. в кутии за дарения, с които закупиха хранителни продукти и зарадваха доста хора в нужда. Така за трета поредна година и през 2016-та организаторът Радослав Христов и всички доброволци доказаха, че ръка, която дава никога не обеднява и чувството, че си дал, че си полезен, че си направил нещо, макар и малко за някого, е безценно!

страница 15 от 1018

15

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering