UNDER CONSTRUCTION

първо бебе

Момче с името Любослав е първото родено самоковче за 2017-та година.

Любослав е роден на 1 януари в 19,50 часа и това е втора рожба за 29 годишната му майка. Екипът, изродил малчугана, е д-р Троева и акушерка Турлакова, като раждането е било седалищно. Детето е 2 кг 850 гр с дължина 50 см.


По традиция родителите бяха поздравени лично от кмета Владимир Георгиев и неговите колеги с пожелание за здраве и много радост. Днешният ден донесе прекрасен новогодишен подарък за още една майка, при това вече многодетна. Александра Пламенова Савова е третото дете на 34 годишната Веска, при това бремеността е желана и планирана. Според родителите на момиченцето не финансовите средства са важните, а огромното желание да имат още едно дете... и както се отгледали 16 годишната му кака и 10 годишния му батко, така ще се справят с отлеждането и възпитанието и на Александра. Детето е родено днес 3 януари в 11,30 часа с цезарово сечение, извършено от екип д-р Кънчева, д-р Каримов, анестезеолог д-р Филчев, неонатолог д-р Иванова, акушерка Емилия Андреева и сестра Ирина Георгиева. Всички те си пожелаха в ръцете им да проплачат още много здрави бебета през 2017-та година.

новини от общината

среща

23 полицаи са командировани допълнително в Боровец за зимния сезон. Поради ограничен капацитет сили на жандармерията не са насочени към курорта, но практиката от последните няколко сезона говори, че силите на реда са достатъчни за обезпечаване на сигурността на туристите – заяви Главен комисар Христо Терзийски. Това стана ясно на проведената днес среща между министерство на туризма, местната власт, полицията, областната управа и хотелиери в Боровец.


Обезпечаването на компонента „Сигурност“ е водещ фактор за един добър туристически продукт, заяви главен комисар Христо Терзийски - Директор Главна дирекция „Национална полиция”. Подобни срещи се провеждат във всички зимни курорти – Боровец, Банско и Пампорово. Мащабните действия през летния сезон по черноморието са довели до повишаване на приходите, които се отчисляват към НАП, както и снижаване на регистрираните престъпления, затова подобни действия ще се предприемат и в зимните курорти. Няколко основни изводи се налагат – трудности има при наемането на подготвени кадри, затова се стига до компромиси, при които в туристическите обекти се наемат лица с неясно минало, включително такива от престъпния контингент. Това са хора, които извършват дребни кражби на телефони, бижута, очила, нактити и други и сериозно вредят на имиджа на курортите. Командировани са допълнителни сили на реда, които ще следят както за спазването на закона за движение по пътищата, така и превозването на стоки само с наличие на съответните документи за призход и като цяло за реда и спокойствието в Боровец. Курортът е лесен за охрана тъй като има три входно-изходни артерии. Важно е съдействието на хотелиерите за настаняването и изхранването на командированите полицаи, за да може да имат добри условия и да си вършат отговорно задълженията. Друг важен въпрос е разширяването на видеонаблюдението. Кметът Георгиев коментира, че ако всички хотели съдействат за поставянето на допълнителни камери, които да бъдат част от общата система на наблюдение, това значително ще повиши сигурността. Факт е, че където има видеонаблюдение престъпността намалява драстично. Представителят на туристическото министерство коментира, че в рамките на една година трябва да започне да функционира Единна система за туристическа информация, която ще съдържа основна база данни с обекти, служители и т.н. и непрекъснато ще се обновява. Всеки хотели място за настаняване ще има свои уникален идентификатор. Системата ще бъде полезна както за бранша, така и за органите на реда.

Новите годишни данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративни данъци за 2016 г. вече са публикувани на сайта на НАП. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код - ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП. Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март, физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лв. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 г. Формулярите за облагане с корпоративни данъци за 2016 г. също са качени на интернет страницата на Агенцията. Срокът за фирмените декларации е 31 март 2017 г., като ако бъдат подадени по електронен път, може да се ползва 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък.

Общината откри процедура за възлагане на обществена поръчка чрез пряко договаряне с прогнозна стойност 65 хиляди лева. Предмет на поръчката е Извършване на обществен превоз на пътници по автобусни линии от общинската и републиканска транспортни схеми, съгласно маршрутни разписания по обособени позиции. Става въпрос за три обособени позиции – първата е автобусната линия Самоков – село Доспей, с прогнозна стойност 30 хиляди лева. Така наречената сезонна автобусна линия е втората позиция на поръчката и е със същата стойност. Извършване на обществен превоз на пътници по маршрута Самоков – София в 18 часа, при прогнозна стойност 5 хиляди лева е третата позиция. Цените са без включен ДДС. Общината е провела три последователни открити процедури. За трите позиции или няма заинтересован участник или единственият участник се е отказал да сключи договор – това са и мотивите, които се изтъкват от страна на възложителя за провеждането на процедурата. Другата причина са множеството заповеди на областния управител и неотложното възлагане на поръчката поради наличието на изключителни обстоятелства, които съществено затрудняват и нарушават нормативно установени дейности. Всички автобуси, с които кандидатите ще участват, трябва да бъдат представени за оглед от назначената комисия. Тя ще провери съответствието между представените документи и действителното състояние на превозните средства.

спорт

победители

Заместник - министърът на младежта и спорта Асен Марков, ски легендата Петър Попангелов и председателят на фонд "Петър Попангелов и приятели за Боровец" Мирослав Севлиевски наградиха победителите и призьорите в детското ски състезание "120 години Боровец" и детския Общински шампионат. В награждаването участваха и изпълнителните директори на "Бороспорт" АД Василия Константинова и Георги Кочов.


Надпреварите по гигантски слалом се проведоха на писта "Ястребец 3" в курорта Боровец, а в тях взеха участие над 50 деца на възраст от 6 до 12 години. Класиране Общински шампионат - гигантски слалом: Момичета U8 1. Алекс Чалина - СК "Чамкория" Момчета U8 1. Димитър Божков - СК "Чамкория" 2. Александър Василев - СК "Чамкория" 3. Павел Марков - СК "Чамкория" Момичета U10 1. Косара Гущерова - СК "Чамкория" 2. Ивана Василева - СК "Боровец" 3. Виктория Иванова - СК "Боровец" Момчета U10 1. Георги Трифонов - СК "Чамкория" 2. Георги Ковачки - СК "Чамкория" 3. Теодор Николов - СК "Чамкория" Момичета U12 1. Росица Мирчева - СК "Чамкория" 2. Кристина Георгиева - СК "Чамкория" 3. Вероника Гендел - СК "Чамкория" Момчета U12 1. Райко Попов - СК "Чамкория" 2. Красимир Валаджийски - СК "Чамкория" 3. Дейвид Славчов - СК "Чамкория" Класиране "120 години Боровец" - гигантски слалом: 1. Георги Игнев 2. Ивайло Димитров Георги Атанасов

новини от общината

Текат засилени проверки на обектите за продажба на пиротехнически средства.

Във връзка с празниците продължават проверките за продажба на пиротехнически средства в Самоков. За целта в районното управление на полицията е създадена необходимата организация. Освен инспекторите от звеното Контрол на общоопасните средства, в проверките участват и други служители. Задължително гражданите трябва да знаят, че търговията с пиротехнически средства се извършва само от лицензирани търговци, които имат издадено разрешение за продажба на такива средства и само в търговски обекти, а не по улиците, каквато тенденция имаше преди години.


От полицията припомнят, че е забранено използването на пиротехнически средства в сгради и места за отдих на гражданите, в близост до молитвени домове и храмове, в района на учебни заведения, където биха могли да се създадат предпоставки за възникване на инциденти.

В навечерието на Новата година децата от Народно читалище „Младост“, с ръководител Лили Шуманова, събраха отново почитателите на музиката в града. И през тази година детските творчески колективи към читалището получиха заслужено признание на редица национални и международни фестивали и конкурси. Участващите в концерта Маргарита и Марина Бочеви завоюваха трето място в Балканския фестивал на руската песен в София и имаха успешни изяви не само у нас, но и в Македония, Сърбия, Унгария. Талантливите художници от школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов“ към читалището, под ръководството на Иван Шуманов, изрисуваха множество пана в различни обществени сгради и участваха в пленери и изложби.

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните обявява фотоконкурс „Коледа с моето семейство“. Може да участва всяко дете със своите близки, като изпрати по електронен път снимка, отразяваща най-ефектна вътрешна или външна украса на дома или отразяваща семейна коледна атмосфера – специален момент от празника. Можете да снимате и домашния си любимец и Коледа. За да се включите в конкурса е необходимо да изпратите снимките от трите категории с име, адрес за кореспонденция и телефон за връзка на е-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it до 04.01.2017 г. Изпратените снимки ще се публикуват на страницата на МКБППМН във фейсбук /Мкбппмн Самоков/ с цел обществено гласуване от 07.01.2017 г. до 15.01.2017 г. Получилите най-много гласове ще бъдат наградени.

страница 16 от 1018

16

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering