UNDER CONSTRUCTION

накратко

проект

Срещу прогнозна стойност от 37 500 лева Общината обяви Изготвяне на технически инвестиционен проект за „Реконструкция и укрепване на мост на река Искър в село Злокучене, Община Самоков“.


Общината обяви и Изработване на горскостопански план за горските територии собственост на община Самоков, в териториалния обхват на Държавно горско стопанство Самоков за частта на влятото през 2010 г. ДГС „ Боровец. Прогнозната стойност за изработването на плана е 70 хиляди лева като крайният срок за подаване на офертите е 28 декември. Разглеждането на подадените документи ще бъде на следващия ден.

С началото на ски-сезона отново действа Споразумението между Община Самоков и Бороспорт АД за ползване на безплатни лифт-карти на Боровец за учениците от самоковските училища.  От училищата, които са преценили, че техните ученици ще ползват облекчението, изпратиха официални списъци , които след проверка и съгласуване в Община Самоков, са предоставени на Бороспорт. Съоръженията и пистите се ползват без ограничения ваканциите и по една седмица от даден месец – вкл. събота и неделя. Тази седмица се определя по искане на училището. Представените графици за работните седмици по училища, също са в Бороспорт. За да получи лифт карта ученикът трябва да е от училище на територията на община Самоков. Когато ученикът се придружава от родител, родителят не ползва безплатна карта. Лифт-картите се издават ден за ден. Ученикът трябва да представи на касата лична карта, ученическа карта или бележник, за да се установи от кое учебно заведение е. Касата, определена да работи по Споразумението е „Мартинови бараки”. Ако учениците се водят от учител, се прави конкретен списък с името и на ръководителя, който ползва безплатна лифт-карта. Услугата ще се ползва от самоковските деца и младежи до края на пролетната ваканция през април 2017.

Продължава набирането на средства за благотворителната инициатива за поставяне на лавинен предавател в Боровец. Тя е част от кампанията „Избери да помогнеш”. Проектът на сдружение „Здраве, екология, туризъм“ се нарича Безопасно в Рила. Всички любители на планината могат да станат част от кампанията като дарят 1 лев чрез есемес с текст DMS LAVINA на кратък номер 17 777. Дарението може да се направи и по сметка в Райфайзенбанк.

Ало, МВР...

продавачи на дрога

Служители на Криминална полиция и полицаи от Самоков са заловили в момент на сделка с наркотици дилирът и неговия шофьор, както и двама клиенти. Продавачите на дрогата са на 19 и 20 години и двамата от село Говедарци.


Задържаните клиенти са на 29 и 30 години от Самоков. При претърсването у 19-годишния дилър криминалистите открили полиетиленов плик, съдържащ зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. В лекия автомобил, с който той се придвижвал, била намерена кутия за цигари със саморъчна свита цигара от марихуана. Последвало претърсване и на адреса в село Говедарци, където живее мъжът. От там криминалистите иззели още четири полиетиленови плика, съдържащи марихуана, както и електронна везна и мелничка. Четиримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 а ал.1 от НК. След доклад в Окръжната прокуратура е повдигнато обвинение и взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 300 лв.

спорт

отличени състезатели

Двама самоковци – Васил Георгиев и Янко Ташев, бяха сред отличените състезатели по време на тържествената церемония на Българската федерация по мотоциклетизъм в парк-хотел „Москва” в София. Васко, който се състезава за „Панчо рейсинг тийм”, грабна бронзовия медал в клас МХ1 на републиканския шампионат, а Янко стана вицешампион в отворения клас на СуперМото. Община Самоков също заслужи награда за заслугите си за осъществяването на международния спортен календар на федерацията за 2016 г.


Рилски Спортист не успя да победи във Варна и загуби с 81-74 от местния Черно Море Тича. Тимът ни изигра пореден неубедителен мач, а само Йордан Бозов бе положителното нещо на терена и записа дабъл дабъл от 21 точки и 10 борби. Рилецо среща Левски 2014 в София на 29-12-2016 в следващия кръг на НБЛ .

Спортист № 10 на Самоков за 2016 г. Георги Околски се класира на 14-о място в слалома на силния международен турнир за купа „Юлен” в Банско. Въпреки трудното трасе, поради което отпаднаха цели 22 скиори, представителят на клуб „Боровец” се спусна с общо време от двата манша 1:30 мин., като изостана на около 4 секунди от безапелационния победител Камен Златков от „Мотен”. Околски се пусна и на следващия слалом в Банско, като този път завърши 23-и с време 1:27. мин. и изоставане от 4 секунди от първенеца Сергей Майтаков от Русия. Състезателната седмица на Георги Околски в Банско приключи с участие в откритото първенство на Мексико, където отново на слалом самоковецът даде 16-и резултат.

накратко

Възрожденски щампи от Кюстендилския музей гостуват в Самоков.

Уникални възрожденски щампи от най-богатата колекция в България, принадлежаща към фонда на Регионален исторически музей - Кюстендил, е изложена в Посетителския център на самоковския музей. Това е една от най-внушителните сбирки от възрожденски щампи, която съществува в сегашния си вид благодарение на проф. Васил Захариев и проф. Асен Василев, дали на музея значителна част от собствените си колекции.


Изложбата доближава посетителя до графични творби, които са имали широко разпространение в епохата на Българското възраждане. Чрез тях православните християни са пазели спомени за светци и култови практики, опознавали са манастири и други културни средища. Първите щампи се появяват в българските земи през XIX в. донесени от Атон и Йерусалим. И не е чудно, че точно в манастирите се намират първите щампарници, които служат добре във времето на националното – освободително движение и просвещение.

Днес 23 декември, се проведе традиционният благотворителен коледен базар на площад „Захари Зограф’.  Коледният базар отново бе изключително богат и се превърна в своеобразна изложба на въображението и детското творчество. В инициативата се включиха възпитаниците на шест училища, както и децата от Центъра за настаняване от семеен тип. През целия месец декември децата подготвяха сувенири, коледна украса, картички, сурвачки, сладкиши, които днес предложиха за продажба с цел благотворително набиране на средства. Тази инициатива се превърна в традиция и е очаквана от самоковци, като всеки успя да намери нещо, което да си купи и занесе в дома си или пък да похапне някое лакомство още на площада.

страница 18 от 1018

18

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering