накратко от общината

оценка: / 0
лошотличен 

пожар

Пожар горя в хотелски комлекс в село Мала църква. В гасенето на пламъците, което е продължило часове наред,  са участвали 10 пожарникари. Горели са 700 квадратни метра покривна конструкция и два тавански апартамента. Пожарът в хотела е възникнал след полунощ. Екипите на пожарната от Самоков и Боровец са гасили пламъците при -20 градуса, като са се редували на смени. Причините за възникването на пожара е неустановена. Запалени сажди в непочистени комини са гасили пожарникарите през изминалите два дни. Началникът на противопожарната служба в Самоков отново апелира за повече отговорност при боравенето на отоплителните уреди – било то на ток или на дърва.


Община Самоков ще предложи на януарското редовно заседание ОбС да утвърди и приеме такси за извършване на услуги с храсторези и моторни триони, закупени от община Самоков. Това ще даде възможност на гражданите да заявяват желанието си за извършване на услугата. Предложените цени са 7,50 лв. без ДДС за един час работа за храсторез и 13 лева без ДДС за работа с моторен трион. Припомняме, че община Самоков закупи и автовишка, която също има утвърден ценоразпис за ползването й по заявка.

До днес 10 януари, в приемната на Дирекция Социално подпомагане - Самоков са подадени 1 183 заявления за отпускането на безплатни винетни стикери за хора с увреждания. Постъпилите документи се обработват в рамките на няколко дни и така поетапно винетките се раздават на правоимащите. От дирекцията напомнят, че старите стикери са валидни до 31 януари, а срок за подаването на заявления няма.

Имената на бебетата родени през миналата година са доста разнородни - става ясно от справка на ЕСГРОН в общината. Имената са от класически и традиционни до такива с чуждестранно звучене. Сред имената за момиченца на преден план излизат Виктория, Крисия, Никол. Много необичайни имена заваляха и в Самоков - като Джорджия, Сарая, Сесилия, Флора. Оглавяващо позицията в списъка на имена за момченца са Кристиян и Мартин. През миналата година в Община Самоков са се родили 340 бебета и в сравнение с 2015-та те са с 9 повече. Най-младата майка през миналата година е 14 годишна. Бащата е неизвестен. 126 граждански брака са сключени през миналата година.

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering