накратко

оценка: / 0
лошотличен 

проект „Безопасно в Рила!“

Сдружение „Здраве-Екология-Туризъм“ с подкрепата на Дарителската кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2016 г. реализираха проект „Безопасно в Рила!“, представляващ система за проверка на персонални лавинни предаватели.За поредна година Райфайзенбанк реализира дарителската кампания “Избери, за да помогнеш” с общественозначими проекти в областите здравеопазване, социална сфера, култура и образование, опазване на околната среда. Най-много средства в дарителската кампания се набират от Райфайзенбанк и служителите, които даряват лични средства по избран от тях проект. За всеки дарителски жест на свой служител банката добавя до 100 лв. Средства се набират и от външни дарения. На специално събитие днес 12 януари, заместник кметът по туризма на община Самоков – Люба Кленова, председателят на сдружението„Здраве-Екология-Туризъм“ – Людмила Бързанова, Изп.Директор на ”Бороспорт”-Георги Кочов, членове на БЧК, на Планинската Спасителна Служба, на Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил, заедно с медийните партньори, официално откриха съоръжението. То представлява информационна табела и тест уред, който ще проверява дали скиорите, сноубордистите и туристите са включили своя лавинен уред на режим „предаване“, като подава звукова и светлинна сигнализация. Системата е разположена в района на горна станция на кабинковия лифт. Благодарение на тест уреда, скиорите и бордисти могат да бъдат сигурни, че лавинният им предавател работи коректно и в случай на лавинен инцидент ще могат да бъдат открити бързо и спасени. От ПСС напомнят, че в планината хората трябва да са максимално отговорни и да се съобразяват с препоръките на планинските спасители.


„Самоковска кухня с познати и не до там съвети за дома” излезе от печат. Съставител, оформител и автор на корицата е Надка Вардарова, а издател – „Приятел”. В книгата са поместени рецепти за десетки традиционни местни ястия, за салати и сосове, чорби и яхнии, много гозби с картофи. Специални раздели са посветени на десертите, на зимнината и на празничната трапеза. От книгата може да се научи как се приготвят ароматно кьопоолу и бабина супа топчета, пърженица и миане, аин зеле и джам попара, яхния със сушени сливи и мусака по алински, пача и тас кебап, дроб сарма по ярловски и прясно зеле с кайма по белчински, качамак, зелник.

Стартира кампания 2017 на Проект „Красива България”. Община Самоков има готовност с три обекта да кандидатства за финансиране. Община Самоков има готовност да кандидатства по всички три мерки, обявени от проекта за кампания 2017. Проектните предложения трябва да бъдат внесении до 6 февруари. Общината има готовност да кандидаства със сградата на стария родилен дом, която в момента изпълнява административни функции. Има и подготвен интериорен проект за Младежкия дом. Допустими проекто-предложения по другата мярка са за строително-ремонтни дейности на сгради, които са за обществено обслужване в областта на образованието и науката. Общината въстанови строителните книжа на СОУ «Отец Паисий» и на СУ «Никола Велчев», което ще даде възможност да кандидатства за ремонтирането на тези две сгради. Освен по тази мярка на проект «Красива България», общината ще внесе проекта и пред националния доверителен екофонд.

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering