накратко от общината

оценка: / 0
лошотличен 

хранителни помощи

Започва раздаването на хранителни помощи за най-бедните в община Самоков. Продуктите са от хранителната програма на Европейския съюз.


Пункта за раздаване на храните в Самоков се намира в бившето училище "Никола Драмалиев" и ще заработи от 6 февруари. От днес обаче 16 януари, по график, се доставят храните за селата в общината. Тази година право на хранителни помощи имат 2 929 нуждаещи се. Те ще получат пакети с 10 вида хранителни продукти. Това са хора с право на целеви помощи за отопление през 2015/2016 година, майки или осиновителки, които получават месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година, и получилите еднократна помощ за ученици, записани в първи клас. Раздаването на храните в Самоков ще продължи до 6 март. Всички хора, включени в списъците на Дирекция социално подпомагане, ще получат малко над 38 килограма хранителни продукти. Това става срещу подпис и документ за самоличност.

За шести път Боровец отбеляза Световния ден на снега. На 14 януари Боровец събра малки и големи любители на белите спортове и красотата на планината, за да отпразнуват заедно Световния ден на снега. За шеста поредна година курортът стана част от глобалния снежен празник, чиято цел е да мотивира и провокира децата да посетят планината и белите писти като включат в начинанието и своите родители. Над 120 деца на възраст между 4 и 7 години успяха да направят своите първи стъпки на ски в снежния парк Борокидс, който работеше напълно безплатно през целия празничен ден. По-големите получиха началното си обучение по ски и сноуборд от професионалните инструктори от ски училище Бороспорт, а дневните детски карти за малчуганите до 14 г. бяха на символичната цена от 1 лв. По-напредналите и уверени в уменията си скиори се спуснаха по предварително нареденото трасе на писта „Рила“ под погледа на легендата на българските ски – Петър Попангелов. Малките планински откриватели научиха интересни факти за лавинната безопасност като се включиха в забавния "Лов на съкровища" из Въжения град. Бяха предвидени снежни занимания и за деца в неравностойно положение. Събитията по повод Световния ден на снега са част от инициативата за насърчаване и развитие на детския зимен спорт.

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering