новини от общината

оценка: / 0
лошотличен 

13,5% безработица в Община Самоков

През декемри безработните в община Самоков са 2 095 лица. Отново е отчетен висок процент на безработните жени, продължително безработните лица над 1 година и безработните с начално и по-ниско образование. Започналите работа през декември на първичния пазар на труда са 167 лица. Новорегистрирани са 126.


Софийският градски съд призна за виновен Александър Методиев, по-известен като Бат Сали, по двете обвинения, които му бяха повдигнати. По обвинението за противозаконно пречене на полицаи Методиев получи 6 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок, а по обвинението за хулиганство - глоба от 3 хиляди лева. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест. Според обвинението на 1 май, докато пътувал с кола към Костенец, Методиев предприел забраненото тройно изпреварване, не спрял на полицейски сигнал, а после опитал да окаже натиск върху шефа на районното управление и да осуети проверка на микробус с футболисти от футболния отбор на ромите от Самоков. През септември прокуратурата внесе обвинителен акт срещу народния представител, който сам се отказа от имунитета си преди това.

Децата от Центъра за социална интеграция и рехабилитация получават подаръци от хора с добри сърца в Германия, като част от инициативата „Коледа в кутия“. Преди Коледа ръководителката на центъра Димитрина Миленкова е получила предложение от българка живееща в Мюнхен-Германия - Светлана Кампс, децата, които посещават ЦСРИ - Самоков да бъдат включени в "Коледа в кутия". Всички заедно подготвят писмо с желанията на децата и в края на миналата седмица пристигат първите кутии с подаръци за тях. Акцията се провежда за седма година поред и е под егидата на Българска православна църковна община "Св. Климент Охридски" в Мюнхен. Списъкът с писмата до дядо Коледа се съхранява в църквата, откъдето дарителите могат да почерпят вдъхновение. Хората носят кутии с подаръци, след това се сортират, опаковат в кашони, надписват – всичко се прави от доброволци. До 18 декември са събрани 361 поименни подаръка и пакети с вещи и продукти от първа необходимост. Участвали са църквата в Мюнхен, българските училища "Паисий Хилендарски" и "Дора Габе" в града, училищата "Христо Ботев" в Аугсбург, "Васил Левски" във Франкфурт. Имало е колети от Нюрнберг, Кьолн, Берлин.

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering