новини от общината

оценка: / 0
лошотличен 

нови правила за прием в първи клас

На работна среща на общинска администрация с директори на училища и детски градини, бяха приети правила за прием в първи клас, съгласно изискването за организация на дейностите в училищното образование. Системата за прием е утвърдена от кмета на община Самоков Владимир Георгиев.


Нови правила за прием в първи клас подготви община Самоков. За първи път тези правила са задължителни. Приемът ще се осъществява по няколко критерия, като най-много точки ще се получават, ако постоянният адрес на родителите е в района на училището. Това обаче не е райониране в истинския смисъл на думата, както беше обещано от просветното министерство, защото такова изискване не е записано изрично в новия закон. Основните критерии за прием в първи клас са три. Най - много точки 5 -  ще се получават спрямо близостта на училището до настоящият адрес на родителите или най-краткото време за достигане до училище. Адресната регистрация не трябва да е променяна след 1 януари на текущата година. Деца завършили подготвителна група в избрано училище получават 3 точки. Две точки ще се дават, ако брат или сестра на детето учат в същото училище. Две точки ще получават учениците - сираци или деца с трайни увреждания.

За осма поредна година „Жени–ГЕРБ” – Самоков организираха Традиционна благотворителна кулинарна изложба–базар. 2 500 лв. ще бъдат дарени на две семейства с репродуктивни проблеми, набрани чрез благотворителната кулинарна изложба-базар. Благословията на майчинството стана повод преди 3 години Жени – ГЕРБ да я превърнат в кауза на традиционната изложба - базар, която стартираха преди осем години, да насочат вниманието на обществото към решаването на проблемите на хората, които страдат от тежкото бреме на безплодието и с години се борят, за свои рожби. Вече няколко семейства са подпомогнати финансово. Майчинството е свързано с акушер – гинеколозите, акушерките и целия персонал на Родилните отделения. Те бяха поздравени по повод Деня на родилната помощ. За тях самодейците от читалището в Доспей разиграха традиционния ритуал за Бабинден. Многобройните гости си избраха от богатата трапеза ястия, които да закупят или просто дадоха своята лепта в кутията за дарения.

До края на януари училищата в страната, които желаят да станат "иновативни", според новия Закон за училищното образование, трябва да подадат документи. От Самоков за „иновативно“ ще кандидатства Основно училище „Митр. Авксентий Велешки“.

След оспорвана селекция от над 100 участника от 17 държави, талантливата самоковка Диана Чаушева бе избрана да участва във Втория Международен Конкурс „ Stage for kids „,Хамбург, Германия. Международно жури оцени изпратените записи на изпълнения на деца от цял свят до 12 годишна възраст. На пети февруари в хамбург предстои гала- концерт на лауреатите. Наред с Диана, участие ще вземат деца от Австрия, Люксембург, Италия, Америка, Англия, Индия и др.

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering