Ало, МВР...

оценка: / 0
лошотличен 

Близо 137 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол са иззети при акция на самоковските полицаи.

Служители на РУ- Самоков провели полицейска операция срещу незаконната търговия с акцизни стоки на обслужваната територия. В хода на акцията те извършили проверка в частен дом в града, собственост на 39- годишна криминално проявена жена. В стая на първия етаж полицаите открили специално изграден тайник на пода, покрит с килими, в който били поставени 13 полиетиленови чувала със ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол.


Установеното количество с общо тегло 136.5 кг е иззето по надлежния ред. Срещу собственичката на имота е образувано досъдебно производство. Разследването продължава. Още 0.260 кг ситно нарязан тютюн и 75 къса ръчно свити цигари без бандерол служителите на РУ- Самоков иззели от къщата на друга местна жителка. По случая е образувана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

На 27 януари, на писта в курорта Боровец, служители на РУ- Самоков извършили полицейска проверка на криминално проявен мъж от Благоевград, у когото открили две саморъчно свити цигари с канабис. 34- годишният е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. На 28 януари в ареста за притежание на дрога, попаднали още двама: 27- годишна криминално проявена и осъждана самоковка, проверена в нощно заведение в курорта Боровец, у която било намерено пликче с около 1.5 грама бяло прахообразно вещество- амфетамин и 26- годишен столичанин, от когото били иззети три пликчета с около 2 грама суха тревиста маса-канабис. Той също бил проверен в курортния комплекс, пред бистро на търговската улица. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Около 16.30 часа на 27 януари на бул. „България“ автопатрул на РУ- Самоков спрял за проверка лек автомобил „Опел Астра“. От извършената справка униформените констатирали, че 38- годишният от Самоков управлява без свидетелство в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо производство.

Около 17.15 часа на 29 януари в курорта Боровец автопатрул на полицейския участък предприел проверка на лек автомобил „БМВ“, с водач от с. Драгушиново. 25- годишният мъж бил изпробван за употреба на наркотични и упойващи вещества, при което драг чекът отчел наличие на тетрахидроканабинол, кокаин и амфетамин. Нарушителят отказал да даде кръв за химически анализ и е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По-рано същия ден, отново в курорта Боровец, служителите на реда извършили проверка на лек автомобил с водач 30-годишен панагюрец. Той бил тестван с дрегер и задържан, след като уредът отчел 1.42 промила алкохол в издишания въздух.

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub