спорт

оценка: / 0
лошотличен 

шампионат

Отличното представяне на самоковските атлети на националния шампионат в зала „Добротица” в Добрич продължи и на 1 февруари. След титлата на Изабел Крамарска и бронза на Димитър Тосков в трибоя за момичета и момчета, вчера клуб „Рилски атлет” с треньор Костадин Чифлиджанов се сдоби с още един шампионски медал.


Той бе дело на Вивиан Кръстева, която спечели първенството на скок дължина при момичетата под 16 г. с личен рекорд от 5.26 м, постигнат в четвъртия й опит. Даровитата атлетка бе абсолютен доминант около пясъчника, като във втория си опит също скочи достатъчно за титлата – 5.16 м. Друга наша състезателка – Драгомира Христова, се класира на 13-о място в бягането на 60 м с време 8.62 сек.

В Младежкия дом се проведе общинския кръг на Ученическите игри по тенис на маса. В най-атрактивната категория – на момчетата от 11 и 12 клас, победата се услади на тенисистите от Професионалната гимназия по туризъм, победили в директен сблъсък тима на ПТГ „Никола Вапцаров”. При по-малките момчета – от 8 до 10 клас, шампион стана отборът на ПГ „Константин Фотинов”. Служебни победи в своите възрастови категории пък спечелиха момчетата и момичетата от 5-и до 7-и клас на ОУ „Неофит Рилски”. Като цяло интересът към надпреварата от страна на училищата бе слаб. Следващото състезание от програмата на общинския кръг на Ученическите игри – надпреварата по бадминтон, ще се проведе на 14 февруари, вторник, във физкултурния салон на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.

За четвърта поредна година Пампорово бе домакин на Bulgarian Rookie Tour – кръг от световното първенство по слоупстайл за деца и младежи World Rookie Tour. И двамата талантливи самоковски сноубордисти – участници в първенството, се завърнаха с медали. Неда Пенчева завоюва сребърно отличие в слоупстайла в своята възрастова категория, като така наруши абсолютната доминация на състезателките от Русия. Борис Петров /момчета до 15 г./ бе изпреварен единствено от спортисти от Русия и Румъния и се пребори за третото място и бронзовия медал. Нашето дуо е част от клуб „Бороборд” с треньори Константин и Христо Ахтаподови.

За четири медала се пребориха самоковските състезатели по борба /класически стил/ на държавното първенство за кадети в Бургас. Борислав Василев стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка при 76-килограмовите, като си заслужи и званието „Най-резултатен състезател” на турнира. Девети в същата категория се нареди съотборникът му в „Рилски спортист” Здравко Ников. До шампионски битки на бургаските тепихи достигнаха и Георги Попов /42 кг/ и Росен Бакрачев /54 кг/, които обаче трябваше да се задоволят с второ място и сребърен медал. Последният медал за нашите борци – бронзов, грабна Румен Балабанов при 85-килограмовите състезатели. Пети тук се класира Иван Доранов. Още трима борци от Самоков завършиха пети в категорията си – Юлиян Данаилов /до 58 кг/, Венелин Веселинов /до 100 кг/ и Бойко Йовичин /над 100 кг/.

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub