Втори национален протест в Самоков

оценка: / 2
лошотличен 

Втори национален протест в Самоков

  Вторият национален протест срещу високите цени на горивата се проведе вчера. Самоковци също подкрепиха протесните действия.

 Протестът бе организиран между 13 до 15 часа, като този път се изразяваше в престой и паркиране на автомобили на пътното платно с цел ограничаване на движението, като се пропускаха само автомобили на специален режим - линейки, пожарни. Бяха блокирани четирите входно-изходни артерии на Самоков - Софийски път след кръговото движение, пътят за Дупница, за Ихтиман и за Боровец. От полицията бяха предприети необходимите действия за охрана на обществения ред по време на протеста. Имаше около 100 автомобила. Протестиращите първо се събраха на паркинга пред спортната зала, откъдето тръгнаха за четирите точки на Втория национален протест в Самоков. Хората отново застанаха зад позицията си, че цените на горивата в България са неадекватно високи в сравнение доходите в страната. Протестиращите продължиха да настояват, че акцизът на горивата е прекалено висок и допълнително оскъпява горивата. Мораториумът на цените на горивата е временен и това не решава проблема като цяло. Посланието на протестиращите към управляващите е да обръщат повече внимание на хората в държавата, които са както потребители, така и избиратели. Настояваха правителството да създаде комисия, която да предприеме незабавни нормативни мерки, целящи регулиране цената на горивата до 2 лева за литър, понижаване на ДДС на горивата от 20% на 12%, комисия, следяща и ограничаваща надценката на рафинерията, диктуваща пазара, адекватно регулиране на акциза до минималните позволени от ЕС нива, адекватно регулиране, чрез таван на максималната надценка за литър гориво на търговец. Не са установени нарушения на обществения ред по време на протеста - информираха ни от РУП - Самоков. Където е имало възможност автомобилите, които не участват в протеста са били насочвани към обходни маршрути. В 15 часа входно-изходните артерии на Самоков са освободени и движението е възстановено.

Плащане

Вече можете да платите чрез

the logo of easy pay


sexyhub Cucumber Insertion Ex Girlfriend Pussy To Mouth Nongfha Ex Girlfriend 2 My Sister Alone At Work Lily Labeau Chastity Cock Prisoner Cute Tattoo Girl Fingering